Oktober kleurt roze bij Kiabi

Kiabi voit la vie en rose, cancer du sein
Facebook
LinkedIn
Twitter
Email
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Kledingmerk steunt vrouwen met borstkanker met betaalbare inclusieve mode

Naar jaarlijkse gewoonte kleurt oktober roze bij Kiabi. Het budgetvriendelijke modemerk pakt tijdens deze internationale borstkankermaand uit met tal van steunacties om patiëntes een hart onder de riem te steken én vrouwen bewust te maken van het ruime assortiment postoperatieve bh’s. Voor de praktische uitwerking van de collectie inclusieve mode zit Kiabi regelmatig met borstkankerpatiëntes aan tafel. De solidariteitsactie ‘Roze Oktober’, in samenwerking met Think Pink, sluit alvast perfect aan bij de nieuwe slogan ‘Altijd meer voor families’.

Roze oktober

Tijdens ‘Roze Oktober’ krijgen twintig sterke vrouwen die momenteel aan borstkanker lijden of de ziekte achter de rug hebben, een styling- en coachsessie in één van de acht Kiabi-winkels in ons land, samen met hun toeverlaat.

Zoals elk jaar ontvangt Kiabi de winnaars in haar winkels om hen een moment van delen te bieden, een moment voor hen om te genieten en hun zelfvertrouwen terug te krijgen. Nieuw dit jaar is dat zij niet alleen komen, maar vergezeld worden door een familielid dat hen door deze beproeving heeft gesteund, zodat ook hij of zij kan profiteren van deze mooie steun.

Samen met Think Pink engageert Kiabi zich om het bewustzijn rond borstkanker te vergroten. Zo zullen er de hele maand oktober in de pashokjes posters hangen met uitleg over hoe je zelf je borsten kan onderzoeken. Ook doneert Kiabi een vast bedrag per verkocht Think Pink-product in de winkels, van de klassieke roze lintjes tot sleutelhangers. Klanten kunnen ook, vrijblijvend, hun aankoopbedrag naar boven laten afronden, ten voordele van Think Pink.

Body Positivity

Nieuw is ook de speciale Kiabi-collectie ‘body positivity’, met T-shirts, sweaters, ondergoed en verschillende accessoires. In de verschillende prints en opschriften – ‘Strong’, ‘I Pink I Can’, ‘PINK PWR’ en ‘Love your Body’ – heeft Kiabi als knipoog grafisch borsten verstopt.

In oktober ziet Kiabi het leven in roze, vrouwen met borstkanker, aangepaste kleding, de speciale Kiabi collectie "body positivity", met t-shirts, truien, ondergoed en diverse accessoires.

Postoperatieve bh’s

Al meer dan 5 jaar ontwikkelt Kiabi een collectie postoperatieve bh’s aan zachte prijzen, ‘Roze Oktober’. Deze lingerielijn omvat een ruim aanbod eigentijdse en comfortabele modellen (15 maten, van 85A tot 115D) die optimaal aansluiten bij de verschillende behandelingsstadia die vrouwen met borstkanker kunnen doorlopen.

In oktober ziet Kiabi leven in roze, vrouwen met borstkanker, aangepaste kleding, aangepaste bh's, comfortabele bh's

De bh’s zijn gemaakt van zachte materialen (katoen/elastaan of micro-elastaan), met een opening aan de voorkant die het sluiten vergemakkelijkt als de patiënte de armen minder kan bewegen. De elastieken zijn zacht voor een comfortabele aanraking op een beschadigde huid (bv. na radiotherapie), de halslijn van de banden is herzien om te voorkomen dat ze over de onderhuidse poortkatheder wrijven en de borstband is aangepast om littekens en schuimprothesen te verbergen.

Voor de periode na de borstamputatie en genezing biedt Kiabi meer vrouwelijke lingerie met kant en prints voor optimale ondersteuning van zwaardere siliconen prothesen.

Ook ontwierp het modelabel een speciale sportbeha die het vrouwen makkelijker maakt om sportactiviteiten verder te zetten tijdens hun behandeling.

In oktober ziet Kiabi het leven in roze, vrouwen met borstkanker, aangepaste kleding

De mening van de redactie van Letz be healthy

Vrouwelijk blijven tijdens en na borstkanker is niet altijd gemakkelijk. De kleding is meestal ongeschikt, oncomfortabel of lijkt te gemedicaliseerd.
Kiabi heeft een manier gevonden om comfort en stijl te combineren en dat is heel goed. Comfort is belangrijk, maar mooie kleren dragen om vrouwelijk te blijven en je mooi en begeerlijk te voelen is ook belangrijk voor ons.

Lees onze andere artikelen over het merk Kiabi.

journée mondiale sans tabac le 31 mai, Boiron

31 mei: Werelddag zonder tabak

Roken… Uit een onderzoek van Scienscano blijkt dat roken nog steeds de belangrijkste vermijdbare oorzaak is van kanker en vele andere ziekten. Volgens dezelfde studie

Voor jou.

Voorgestelde artikelen

Inscrivez-vous gratuitement au club pour recevoir offres, récompenses et informations en exclusivité.

Rejoignez le Club exclusif

Newsletter Luxembourg (FR)

En vous abonnant, vous reconnaissez avoir lu et accepté notre politique de confidentialité.