Het beste wapen tegen teken
Het beste wagen tegen teken

Mijn hond draagt een gele sjaal, hij heeft zijn bubbel nodig!

Mijn hond draagt een gele sjaal
Facebook
LinkedIn
Twitter
Email
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Wanneer u op straat een hond ziet met een gele sjaal om zijn riem of tuigje, betekent dit dat hij ruimte om zich heen nodig heeft. Om zijn behoefte aan privacy te respecteren, moeten we dus vermijden hem te aaien of onze eigen hond bij hem in de buurt te laten komen.

De gele sjaal is geen modieuze hondentrend maar een universele code die steeds populairder wordt.

Gele sjaal beweging, haar oorsprong

Het initiatief, “The Yellow Dog Project”, werd in juni 2012 in Alberta gelanceerd door Tara Palardy en geïnspireerd door Zweden. Deze gele sjaal beweging wordt steeds bekender en wordt nu gebruikt in vele landen zoals Canada en België.

Voor meer veiligheid

Net als mensen hebben ook dieren hun eigen bubbel nodig. Wanneer een hond een gele halsdoek draagt, betekent dit niet noodzakelijk dat hij agressief en/of gevaarlijk is.

Er zijn verschillende redenen waarom ze wat afstand nodig kan hebben, waaronder

  • Hij heeft een angstig karakter.
  • Hij is oud.
  • Hij is al aangevallen geweest door een andere hond en is nu in paniek.
  • Hij is aan het herstellen en moet rustig zijn.
  • Dit is een puppy dat zijn socialisatie nog niet volledig heeft voltooid.

Je weet nooit hoe een hond zal reageren in de aanwezigheid van andere dieren of mensen. Door het dragen van de gele sjaal kunt u in alle veiligheid met uw huisdier wandelen. Maar uw hond een gele sjaal omdoen is echter geen reden om hem niet te trainen. Dit is een tijdelijke veiligheidsmaatregel die het probleem niet zal oplossen.

Eenvoudige voorzorgsmaatregelen

Gele sjaal of niet, het is raadzaam altijd aan de eigenaar van de hond te vragen of u uw huisdier mag aaien of niet.

Voor degenen onder u die gewend zijn met hun hond onaangelijnd op straat, op het strand, enz. te wandelen, vergeet niet dat als uw hond niet agressief is en andere honden leuk vindt, dit niet noodzakelijk het geval is bij andere honden die hij zal ontmoeten. Met eenvoudige voorzorgsmaatregelen kunt u elk risico vermijden. Niemand wil dat zijn huisdier gewond raakt of onder grote stress lijdt…

Artikel geschreven door Céline Bultgen

Detox afslanken transit
Voor jou.

Voorgestelde artikelen

Pas op voor teken voor onze dieren

Kijk uit voor teken

Het seizoen is begonnen! Onze winter was niet streng genoeg om deze insecten uit te roeien, die er gebruik van maakten om zich te vermenigvuldigen.

Klare kijk op kanker afbeelding

Klare kijk op kanker

Kanker gooit je leven overhoop. Je hoofd zit vol vragen en de medische termen vliegen je om de oren. Freya Rowaert (43) leeft nu 20 jaar met kanker en weet er alles van. Om lotgenoten vanuit haar eigen ervaring te ondersteunen, lanceert ze op 4 februari 2022, Wereldkankerdag, een gloednieuw platform ‘Klare kijk op Kanker’. Ze is er zelf de gids voor kankerpatiënten en hun omgeving.