Hondensporten: op zoek naar avontuur

Canitrail, homme qui court avec son chien dans la forêt
Facebook
LinkedIn
Twitter
Email
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

In een wereld waar de vriendschap tussen mens en hond de wandelingen in het park overstijgt, zijn canicross en andere afgeleide sporten een nieuw avontuur voor amateursporters en hun energieke viervoeters. De diverse disciplines combineren de kracht van honden met de passie voor buitenluchtactiviteiten.

Canicross

Canicross is een sport waar lopers samen met hun hond een parcours van maximum 8 km in een bos afleggen. De hond is vastgemaakt aan zijn eigenaar door middel van een elastisch touw dat speciaal hiervoor is ontworpen. Deze activiteit versterkt de band tussen mens en zijn dier door een sportoefening die voor beide goed is.

De canitrail

Deze sportieve discipline omvat het lopen op wandelpaden, in het gezelschap van je hond. Het duo mens-hond loopt op gevarieerde terreinen, van berg- tot bosachtig, vaak lange afstanden. Deze activiteit versterkt de verbondenheid tussen de loper en zijn/haar hond, een fysieke uitdaging die beide partners stimuleert.

journée mondiale sans tabac le 31 mai, Boiron

31 mei: Werelddag zonder tabak

Roken… Uit een onderzoek van Scienscano blijkt dat roken nog steeds de belangrijkste vermijdbare oorzaak is van kanker en vele andere ziekten. Volgens dezelfde studie

Voor jou.

Voorgestelde artikelen

Inscrivez-vous gratuitement au club pour recevoir offres, récompenses et informations en exclusivité.

Rejoignez le Club exclusif

Newsletter Luxembourg (FR)

En vous abonnant, vous reconnaissez avoir lu et accepté notre politique de confidentialité.