AZ Maria Middelares lanceert digitaal patiëntenplatform

Facebook
LinkedIn
Twitter
Email
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Digitale studio Bothrs en AZ Maria Middelares innoveren binnen de digitale transformatie van de zorg

Patiëntenzorg nog toegankelijker en kwalitatiever maken, dat is de insteek van ‘MijnZiekenhuis’, het digitaal patiëntenplatform dat het Gentse ziekenhuis samen met Bothrs heeft gebouwd. Concreet kunnen patiënten van AZ Maria Middelares hun zorgtraject ook online opvolgen – op het web of via de app. Daardoor hoeven patiënten zich niet telkens naar het ziekenhuis te verplaatsen om opgevolgd te worden.

Met de lancering van ‘MijnZiekenhuis’ bouwt AZ Maria Middelares verder aan zijn digitale transformatie. CTO Peter Dierickx van AZ Maria Middelares“We willen onze patiënten altijd en overal bijstaan, ook als ze zich niet binnen de ziekenhuismuren bevinden. Met deze ‘digitale voordeur’ reiken we hen een gebruiksvriendelijk platform aan; we geven hen meer inzicht in het persoonlijk zorgtraject waarin ze zelf mee het voortouw nemen. Denk aan het maken en beheren van afspraken in het ziekenhuis of het invullen van medische vragenlijsten. Onze artsen kunnen hun patiënten nu ook asynchroon opvolgen en hun dossier verrijken met in-app bevragingen. Ook werden al enkele zorgpaden gedigitaliseerd. Met deze toepassing verbeteren we de patiëntervaring aanzienlijk – een topprioriteit voor ons ziekenhuis. Tegelijk komen we een stap dichter bij ons streefdoel van holistische zorgverlening.”

Het Gentse Bothrs bouwde het digitale zorgplatform uit. Oprichter Stef Nimmegeers: “We zijn heel trots op onze samenwerking met AZ Maria Middelares. Er kwamen heel wat technische uitdagingen bij kijken om alle systemen en databanken met elkaar te laten communiceren volgens de regels van de kunst. De grote kracht van dit verhaal is dat het zorgplatform vertrekt vanuit de noden van de patiënt. AZ Maria Middelares geeft met deze app een duidelijk signaal wat betreft zijn ambities binnen de digitale transformatie van de zorg. Onze teams hebben intensief samengewerkt, wat ook nodig is, want anders kan je nooit zo’n complex digitaal product uitwerken.”

Bothrs kon alvast terugvallen op zijn eigen spin-off, een ‘white label’-zorgplatform genaamd Healthblocks. Stef Nimmegeers“Je kan het zien als een digitale blokkendoos. Zowel ziekenhuizen als zorgverzekeraars en farmaceutische spelers kunnen van de voorgebouwde features gebruikmaken om een digitale zorgoplossing samen te stellen. Het platform laat toe om met patiënten te interageren op elk moment in het zorgtraject.”

Als CEO van AZ Maria Middelares zet Christophe Mouton voluit in op de technologie die ons vandaag al verbindt: “AZ Maria Middelares staat bekend om zijn innovatie en daadkracht. Met dit project willen we onze operationele performantie versterken: minder wachttijden, onmiddellijke ondersteuning en bovenal een meer doelmatige en persoonlijke aanpak voor elke patiënt. Bothrs is daarbij de ideale meedenkende partner.”

Foto: van links naar rechts: Jolien Vanden Berghe, Peter Dierickx, Gil Nimmegeers, Stef Nimmegeers

journée mondiale sans tabac le 31 mai, Boiron

31 mei: Werelddag zonder tabak

Roken… Uit een onderzoek van Scienscano blijkt dat roken nog steeds de belangrijkste vermijdbare oorzaak is van kanker en vele andere ziekten. Volgens dezelfde studie

Voor jou.

Voorgestelde artikelen

Inscrivez-vous gratuitement au club pour recevoir offres, récompenses et informations en exclusivité.

Rejoignez le Club exclusif

Newsletter Luxembourg (FR)

En vous abonnant, vous reconnaissez avoir lu et accepté notre politique de confidentialité.