”Eerste hulp bij burn-out. Een vernieuwende, integratieve kijk op burn-out.”

logo camfida
Facebook
LinkedIn
Twitter
Email
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Heeft u te maken met een burn-out of kent u mensen die met het probleem worstelen? Dan kan u zeker iets opsteken van dokter Sarah Jacobs, bekend van haar eerste boek “bored-out”. Zij komt haar bevindingen over burn-out delen op dinsdag 30 mei op een sprekersavond in Zemst. De dokter zal ons daar praktische tips en adviezen geven. 

“Steeds meer mensen zijn langdurig arbeidsongeschikt wegens een burn-out en zoeken de juiste hulp” zegt dokter Jacobs ,“Doorheen de jaren verzamelde ik een integratieve toolbox, waarbij ik alle aspecten bekijk, zowel fysiek, als emotioneel, energetisch, mentaal en spiritueel. Na jaren ervaring, ontwikkelde ik een eigen visie op geestelijk welzijn en burn-out in het bijzonder”. 

To stress or not to stress, is NOT the question (vrij naar Shakespeare)

Burn-out is een van de meest gehypetedoch slechtst begrepen aandoeningen. Sommigen ontkennen het bestaan van dit fenomeen, waardoor het een taboe-diagnose wordt zoals CVS of  fibromyalgie, anderen spreken over burn-out als een excuus voor langdurige arbeidsongeschiktheid. Burn-out lijkt steeds meer een verzamelnaam te worden voor onbegrepen klachten. 

Eén van de redenen hiervoor is dat burn-out ontegensprekelijk in verband staat met een ander, vaagcontainerbegrip,  met name chronische stress. Maar wat is stress dan precies? En waarom krijgt de ene een burnout en de ander niet, bij ogenschijnlijk dezelfde blootstelling?

Burn-out is besmettelijk.

Er zijn verklaringen genoeg voor het oprukken van dit so-called modefenomeen in onze huidige tijd. “Vroeger klaagden de mensen zo snel niet” of “de huidige generatie is liever lui dan moe”. Maar er zijn andere verklaringen waarom mensen massaal opbranden. De Hoge gezondheidsraad schreef in 2017 in haar richtlijn “burn-out en werk” dat – in geval van burn-out – idealiter zowel het individu, het bedrijf als de maatschappij onder de (preventieve/therapeutische) loep moeten worden genomen. De  focus ligt dezer dagen nog steeds volledig op het individu. 

Mogelijk verklaart dat zowel het grote herval als het oprukken van dit ziektebeeld. 

Beter voorkomen dan genezen.

maat van elke individu en idealiter ook van het hele “ecosysteem” rondom. Veel beter nog is preventief te werken, op een zo breed mogelijk vlak. 

In deze keynotespeech schuift Dr. Sarah Jacobs enkele duidelijke principes naar voren om zélf mee aan de slag te gaan, zowel preventief als curatief

Iedereen kan deze voordracht volgen, maar gelieve zo vriendelijk zijn om u in te schrijven. Toegang : 10 €

Praktische info :

Sprekersavond, georganiseerd door Camfida, en ondersteund door Benfida.  

Spreker: Dr. Sarah Jacobs, integratief arts & coach, brainspotting therapeut en reiki-healer.

Dinsdag 30 mei om 19u30

Gemeenschapscentrum de Melkerij – Brusselsesteenweg 3 – 1980 Zemst

Persbericht van Benfida www.benfida.com   

Légumes Sandrine, les paniers de Sandrine Schuttrange

Lokaal eten, een groeiende trend

Biologisch en/of lokaal eten is nog meer in de mode sinds de pandemie. Consumenten geloven dat lokaal eten synoniem is aan kwaliteit. Dit betekent seizoensgebonden

Voor jou.

Voorgestelde artikelen

Inscrivez-vous gratuitement au club pour recevoir offres, récompenses et informations en exclusivité.

Rejoignez le Club exclusif

Newsletter Luxembourg (FR)

En vous abonnant, vous reconnaissez avoir lu et accepté notre politique de confidentialité.