Detox afslanken transit
Het beste wagen tegen teken

Ricola, een ongelooflijk bedrijf

ricola, entreprise suisse, Ricola nature
Facebook
LinkedIn
Twitter
Email
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Onze redactie had het geluk geselecteerd te zijn om deel te nemen aan een persreis om Ricola te ontdekken, een bedrijf als geen ander.

Planten in de bergen

De kruiden van Ricola worden allemaal geoogst in de Zwitserse bergen en grotendeels geproduceerd door de coöperatie Valplantes die wordt geleid door Fabien Fournier (de officiële leverancier van Ricola). We hebben gemerkt dat Ricola een bedrijf is dat dicht bij zijn werknemers en lokale boeren staat en dat bijdraagt aan hun ontwikkeling en groei.

Ricola

Ricola is een pionier op het gebied van duurzame landbouw, een intergenerationeel merk dat zich inzet voor de productie van natuurlijke, authentieke producten. Het is ook en vooral de specialist in kruidenbonbons. 

Het was Emil Richterich, de bedenker, die in 1940 het 13-plantenmengsel uitvond, de basis voor alle snoepjes en producten van het merk. Het recept is sindsdien onveranderd gebleven.

Alle gebruikte planten worden op natuurlijke wijze geteeld: zonder herbiciden, insecticiden, fungiciden of chemische meststoffen. De planten worden geteeld in Zwitserland en verwerkt in Zwitserland. Ze worden gedroogd, schoongemaakt, gesneden, opgeslagen en gemengd in het House of Plants, de ultramoderne productie-eenheid in Laufen.

De actieve bestanddelen en aroma’s worden uit de planten gehaald en met andere ingrediënten gemengd. Deze bereiding wordt vervolgens gebakken, tot snoepjes gevormd en afgekoeld. Alle stappen worden in Zwitserland gemaakt en het recept is topgeheim.

Ricola producten

De meeste Ricola-snoepjes zijn suikervrij om tegemoet te komen aan de vraag van de consument naar producten met minder calorieën.

Om ervoor te zorgen dat deze snoepjes toch zoet smaken, bevatten ze zoetstoffen. Ricola gebruikte aanvankelijk aspartaam, sucralose en acesulfaam-K. Die worden echter geleidelijk vervangen door caloriearme zoetstoffen van natuurlijke oorsprong. Zij hebben suikervrije kruidensnoepjes gelanceerd die gezoet zijn met steviolglycosiden, gewonnen uit de stevia-plant, voor een natuurlijk zoete smaak.

Ricola biedt ook snoep met suiker in zakjes aan in de snoepafdeling van supermarkten.

13 planten in de kijker

Alle RICOLA-producten hebben dezelfde basis: de 13 planten marjolein, pimpernel, dotterbloem, alchemilla, vlierbloesem, viltstift, pepermunt, salie, duizendblad, sleutelbloem, weegbree en tijm. De door het merk geselecteerde boeren zijn gepassioneerde mensen die met passie over hun werk praten.

Emil Richterich verzamelt de 13 planten van het mengsel in de omgeving van de huidige vestiging van het bedrijf in het dal van Laufen. Misschien laat de creatieve bakker zich ook inspireren door de soms magische namen van de planten en de bijzondere deugden die eraan worden toegeschreven. Het geheim van het recept is nooit onthuld.

Planten in ons leven

We bezochten een Ricola kruidentuin (er zijn er 5). De tuin in Nenzlingen ligt aan een prachtig wandelpad langs de “Blauen”-toppen en biedt een prachtig uitzicht op de Jura-toppen.

De kruidentuin bestaat uit de 13 oorspronkelijke kruiden: marjolein, pimpernel, dovenetel, marshmallow, alchemilla, vlierbessen, valkruid, pepermunt, salie, duizendblad, sleutelbloem, weegbree en tijm. 

Deze kruiden worden zonder uitzondering in alle Ricola-producten gebruikt. In de Zwitserse bergen worden deze planten geteeld door gepassioneerde landbouwers die hun oogst inbrengen bij Ricola, dat de locatie van de teelt bepaalt aan de hand van het klimaat (dal of berg).

Plantentuinen van Ricola Zwitserland
Een van de vijf Ricola plantentuinen

Nieuw

Ricola, Zwitsers snoepgoed, nieuwe citroen groene thee smaak

Ricola brengt regelmatig nieuwe snoepsmaken uit. De laatste toevoeging is “Groene thee-citroen”. Deze kleine lekkernijen zijn voor iedereen die op zoek is naar frisheid en welzijn in het dagelijks leven. Het traditionele Ricola mengsel van 13 kruiden en groene thee-extract vormen een heilzame basis, terwijl andere natuurlijke ingrediënten zoals citroensapconcentraat, pepermuntolie en menthol dit recept een fris en verkwikkend randje geven.

Lees meer artikelen in de rubriek Lifestyle.

Légumes Sandrine, les paniers de Sandrine Schuttrange

Lokaal eten, een groeiende trend

Biologisch en/of lokaal eten is nog meer in de mode sinds de pandemie. Consumenten geloven dat lokaal eten synoniem is aan kwaliteit. Dit betekent seizoensgebonden

Het beste wapen tegen teken
Voor jou.

Voorgestelde artikelen

Pas op voor teken voor onze dieren

Kijk uit voor teken

Het seizoen is begonnen! Onze winter was niet streng genoeg om deze insecten uit te roeien, die er gebruik van maakten om zich te vermenigvuldigen.

Inscrivez-vous gratuitement au club pour recevoir offres, récompenses et informations en exclusivité.

Rejoignez le Club exclusif

Newsletter Luxembourg (FR)

En vous abonnant, vous reconnaissez avoir lu et accepté notre politique de confidentialité.