Klare kijk op kanker

Klare kijk op kanker afbeelding
Facebook
LinkedIn
Twitter
Email
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Kanker helder uitgelegd op nieuw platform www.klarekijkopkanker.be

Kanker gooit je leven overhoop. Je hoofd zit vol vragen en de medische termen vliegen je om de oren. Freya Rowaert (43) leeft nu 20 jaar met kanker en weet er alles van. Om lotgenoten vanuit haar eigen ervaring te ondersteunen, lanceert ze op 4 februari 2022, Wereldkankerdag, een gloednieuw platform ‘Klare kijk op Kanker’. Ze is er zelf de gids voor kankerpatiënten en hun omgeving. 

helder uitgelegd 

Beschouw Klare kijk op Kanker gerust als het levenswerk van Freya. Ze leeft zelf al 20 jaar met kanker en droomt er al even van om kankerpatiënten en hun omgeving heldere info aan te bieden: “Toen ik voor het eerst ziek werd, had ik graag wat meer info gehad. Ik heb veel zelf moeten ontdekken. Maar als je ziek bent, heb je eigenlijk geen energie om veel en ver te zoeken. Met Klare kijk op Kanker wil ik anderen geven wat ik zelf vaak gemist heb: heldere, toegankelijke info, met een positieve instelling.” 

Een portie houvast 

Freya wil meer doen dan alleen informeren. Ze wil ook morele steun bieden. Door haar eigen ervaringen te delen, niet alleen als kankerpatiënt, maar vooral: als iemand die leeft met chronische kanker. 

Want ook dat is één van Freya’s stokpaardjes: aandacht voor de mens achter de patiënt: “Een kankerdiagnose gaat altijd gepaard met veel onzekerheid en stress. Met Klare kijk op Kanker wil ik patiënten laten weten dat die gevoelens oké zijn. Door te delen wat ik onderweg heb geleerd, hoop ik hen ook te inspireren over hoe ze met hun situatie kunnen omgaan. Goed weten waar je aan toe bent, kan je een pak onzekerheid en stress besparen.” 

Ook voor de omgeving van mensen met kanker is er aandacht. Wat ze volgens Freya ook volop verdienen: 

“Kanker raakt het leven van iedereen die bij een patiënt betrokken is. Ook de omgeving van een persoon met kanker verdient info, houvast en aandacht voor hun vragen.” 

Start pagina van de site klare kijk op kanker

Woordenschat en video’s 

De content op Klare kijk op Kanker is daarom ook tweeledig. Je vindt er een beknopte woordenlijst met kankerjargon, dat helder en kort wordt uitgelegd. Zo ben je als patient snel mee als de moeilijke termen je bij je diagnose om de oren vliegen. Daarnaast zullen verschillende ambassadeurs via korte themavideo’s hun kennis en ervaringen delen met de bezoeker. 

Voor alle informatie ga naar de site www.klarekijkopkanker.be

Bron: Persbericht MSD

Voor jou.

Voorgestelde artikelen

Pas op voor teken voor onze dieren

Kijk uit voor teken

Het seizoen is begonnen! Onze winter was niet streng genoeg om deze insecten uit te roeien, die er gebruik van maakten om zich te vermenigvuldigen.

Mijn hond draagt een gele sjaal

Mijn hond draagt een gele sjaal, hij heeft zijn bubbel nodig!

Wanneer u op straat een hond ziet met een gele sjaal om zijn riem of tuigje, betekent dit dat hij ruimte om zich heen nodig heeft. Om zijn behoefte aan privacy te respecteren, moeten we dus vermijden hem te aaien of onze eigen hond bij hem in de buurt te laten komen.