Detox afslanken transit
Citrex

Durf je praten over je “oude dagen” ?

2 generaties praten met elkaar
Facebook
LinkedIn
Twitter
Email
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Hoe wil ik op mijn ‘oude dagen’ leven? Een vraag die we ons vaak te laat stellen. Het is belangrijk om erover te durven praten wanneer we nog kunnen, zowel mentaal als fysiek. 

Een behandeling die geen verbetering biedt verderzetten of niet? Thuisverpleging of een instelling? Begraven of gecremeerd worden? Het zijn moeilijke en pijnlijke vragen om te beantwoorden, maar die wel belangrijk zijn naar je oude dagen toe. Durf erover te praten.

Eindelose weg tussen de bomen

Maak je wensen bekend

De nieuwe campagne van de FOD Volksgezondheid in samenwerking met het RIZIV, Advanced Care Planning (ACP), biedt de mogelijkheid om na te denken en te praten over je wensen met betrekking tot de manier waarop je je oude dagen wilt leven of het nu gaat om zorg, huisvesting of zelfs overlijden. Dergelijke beslissingen nemen zijn nooit gemakkelijk, zowel voor je naasten als voor je huisarts niet, maak daarom je wensen bekend.


Je kunt je wensen, waarden of andere zaken die voor jou belangrijk zijn bekend maken via de website www.mijnoudedag.be. Hiermee kan je duidelijke richtlijnen geven voor de situatie waarin je niet meer in staat bent om zelf je wil uit te spreken.

Je kunt je keuze altijd aanpassen

De keuze of informatie die je meegeeft is niet definitief en kan altijd aangepast worden, wanneer je dat wenst. Het is wel belangrijk om je naasten en zorgverleners te informeren over je keuzes. Dit zal hen helpen om te begrijpen hoe je wil dat er voor jou wordt gezorgd. Op die manier kunnen de beslissingen die zij ooit voor jou moeten nemen, genomen worden op basis van je voorkeuren.
Er vooraf over kunnen praten heeft voor iedereen voordelen.

Meer informatie vind je terug op de volgende site: www.mijnoudedag.be

Bron: Helaan Partena mut

Zzzzalig zacht.

Ricola-bonbon met honing In één klein doosje kan heel wat zachtheid schuilen. Dat bewijst Ricola Honing. De sublieme smaak – met zachte fairtradehoning en verfrissende

Detox afslanken transit
Voor jou.

Voorgestelde artikelen

Pas op voor teken voor onze dieren

Kijk uit voor teken

Het seizoen is begonnen! Onze winter was niet streng genoeg om deze insecten uit te roeien, die er gebruik van maakten om zich te vermenigvuldigen.

Inscrivez-vous gratuitement au club pour recevoir offres, récompenses et informations en exclusivité.

Rejoignez le Club exclusif

Newsletter Luxembourg (FR)

En vous abonnant, vous reconnaissez avoir lu et accepté notre politique de confidentialité.