Alle diëten zijn dikmakend!

regelingen
Facebook
LinkedIn
Twitter
Email
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Waarom worden we dik? Waarom diëten mislukken. Zijn er echt manieren om blijvend gewicht te verliezen? We zullen proberen deze vragen te beantwoorden met de hulp van een specialist: Lis Muller, Interdisciplinair Voedingsmanager bij MONDORF Domaine Thermal.

Het is veilig om te zeggen dat alle “trendy” diëten meer geld en tijd kosten dan kilo’s. Het is triest, maar het is de waarheid! Tussen de tv-reclames en het advies in tijdschriften is het makkelijk om de weg kwijt te raken. Dus als je overgewicht hebt, wat moet je dan doen? Zijn er oplossingen en welke zijn dat?

Geen dieet is doeltreffend

regelingen

Alle diëten zijn gedoemd te mislukken. Wat denk je? Dat alle beloftes die gedaan worden echt zijn? Ja, je denkt het omdat je het wilt geloven. Maar dat is slechts marketing om mensen te laten dromen en verkopen, dat is alles! Men verkoop je een droom met sterke argumenten en daar ga je voor! Je wilt het proberen, je wilt erin geloven, maar het is maar een lokmiddel.

De feiten zijn duidelijk: als u uw gewicht wilt behouden, moet u gezond eten en regelmatig bewegen. Voor degenen die zwaarder geworden zijn is niet alles verloren: wat nodig is, is een nieuw evenwicht in het voedingspatroon vinden, want dat is het enige dat op de lange termijn werkt.

Diëten die in de mode zijn

Of het nu gaat om eiwitrijk, koolhydraatarm, detox… Alvorens eraan te beginnen, moet u een arts raadplegen, iets wat meestal niemand doet. Met deze diëten vallen de mensen zeer snel af, maar als zij niet bewegen, verliezen zij spiermassa en vooral, wanneer zij ermee ophouden, hebben zij geen alternatief, want zij zullen eten zoals zij voorheen deden, terugkeren tot hun oude gewoonten en weer dik worden. Als hun pakjes, poeders en proteïnerepen op zijn, moet je weer eten! En het is bewezen dat mensen na dit soort dieet het gewicht er weer aan krijgen en soms meer…

Het psychologische aspect

De psychologische impact van een dieet is catastrofaal. Inderdaad, elk dieet leidt tot frustratie. Voedselgenot bestaat niet meer, ook al is het een van de grondslagen van het menselijk genot. Hierdoor raken mensen gefrustreerd, verdrietig en in een laag humeur, wat niet helpt. Bovendien moet u zich ervan bewust zijn dat de meeste diëten leiden tot gewichtstoename. Waarom? Hoe restrictiever diëten zijn, hoe meer voedsel men zichzelf verbiedt, hoe meer men het risico loopt te barsten en meer gewicht aan te komen dan men was kwijtgeraakt: dit is het begin van de jojo.

Afvallen zonder dieet

Wat als we in plaats van ons lichaam drastische diëten op te leggen, onze eetgewoonten zouden veranderen? Wat als we in plaats daarvan gezond en evenwichtig voedsel leerden eten? Diëtisten zijn opgeleid om dit aan hun patiënten te leren. Je hoeft alleen maar de basis te kennen en dagelijks toe te passen.

regelingen

Zoals Lis Muller zegt: Dieet is iets strengs, vaak gedefinieerd in de tijd. Hoe “bizarder” de diëten, hoe meer volgers ze krijgen. Wat we zeggen kan soms te banaal klinken! Mensen houden van nieuwigheid en hebben veel belangstelling voor een dieet X waarmee zij in recordtijd gewicht zullen verliezen. Alle diëten in de mode, diëten die vasten vereisen: het is belangrijk te onthouden dat alle diëten leiden tot tijdelijk gewichtsverlies. Deze diëten, waarbij mensen kant-en-klare maaltijden moeten eten, zorgen ervoor dat zij hun normale contact met voedsel verliezen.

Wat oneerlijk is, is dat mensen verschillende soorten diëten volgen, vaak zeer moeilijke tijden doormaken, gefrustreerd zijn en dat er geen wetenschappelijke basis achter zit. De mensen erachter zijn er alleen om geld te verdienen en niet om nuttig te zijn. En sommige mensen gaan van het ene dieet naar het andere en komen uiteindelijk aan in gewicht. Het is jammer dat mensen hun natuurlijke relatie met voedsel verliezen. ”

Zie onze andere artikelen in de rubriek Voeding.

Légumes Sandrine, les paniers de Sandrine Schuttrange

Lokaal eten, een groeiende trend

Biologisch en/of lokaal eten is nog meer in de mode sinds de pandemie. Consumenten geloven dat lokaal eten synoniem is aan kwaliteit. Dit betekent seizoensgebonden

Voor jou.

Voorgestelde artikelen

Inscrivez-vous gratuitement au club pour recevoir offres, récompenses et informations en exclusivité.

Rejoignez le Club exclusif

Newsletter Luxembourg (FR)

En vous abonnant, vous reconnaissez avoir lu et accepté notre politique de confidentialité.