B.Mask Glitter
Delhaize – Mieux manger

Sinds 9 december is het verbod op tabaksautomaten in horeca in werking getreden

Facebook
LinkedIn
Twitter
Email
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Sinds zaterdag 9 december werden alle sigarettenautomaten in horecazaken uitgeschakeld. Enkel supermarkten mogen voortaan nog tabaksproducten verkopen via zo’n automaat. Dan treedt de wet van 29 november 2022 in werking. De federale overheidsdienst Volksgezondheid begint volgende week met controles.

Inspecteurs moeten toezien of de automaten nog operatief zijn. Ze mogen dus wel blijven staan, maar niet worden aangezet. “In de eerste plaats zal het gaan om sensibilisering”, zegt een woordvoerder van de FOD Volksgezondheid. “De komende maanden krijgen overtreders nog een waarschuwing, maar in de loop van volgend jaar volgen er geldboetes.”

Met de wet wil minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) het verkoopsverbod aan minderjarigen handhaven. Nu gebeurt dat bij zo’n automaten door middel van age coins, die uitbaters enkel aan volwassen klanten mogen verkopen. Maar die worden in de praktijk vaak doorgegeven. In supermarkten mogen de automaten wel blijven, omdat ze er quasi volledig uit het zicht van de consument zijn gehaald.

Een van de grootste verdelers van tabaksautomaten was in beroep gegaan tegen het wetsvoorstel. Dat werd eind november verworpen door het Grondwettelijk Hof.

Bron: Belga

douleurs, douleurs récurrentes, douleurs au quotidien

Elke dag pijn…

Dagelijks leven met pijn is een gecompliceerde beproeving, een stille strijd die alleen degenen die het doorstaan echt kennen. Deze pijn kan fysiek of mentaal

Het beste wapen tegen teken
Voor jou.

Voorgestelde artikelen

Pas op voor teken voor onze dieren

Kijk uit voor teken

Het seizoen is begonnen! Onze winter was niet streng genoeg om deze insecten uit te roeien, die er gebruik van maakten om zich te vermenigvuldigen.

Inscrivez-vous gratuitement au club pour recevoir offres, récompenses et informations en exclusivité.

Rejoignez le Club exclusif

Newsletter Luxembourg (FR)

En vous abonnant, vous reconnaissez avoir lu et accepté notre politique de confidentialité.