Detox afslanken transit
De natuur biedt ons Citrex

Oxfam Trailwalker 2022: 15e jubileumeditie in Saint-Hubert

OXFAM
Facebook
LinkedIn
Twitter
Email
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

SOLIDARITEIT UITDAGING

De Oxfam Trailwalker werd in 2008 voor het eerst op het Europese continent georganiseerd in de Hoge Venen, met start in Eupen. Sinds 2019 vindt de wandeling elk jaar plaats door het Grote Bos van Saint-Hubert.

Op 27 en 28 augustus 2022 vindt in Saint-Hubert, in de provincie Luxemburg, de 15e editie plaats van de Oxfam Trailwalker, een evenement dat teamsport en armoedebestrijding combineert. Met nog enkele maanden te gaan voor de start, is de mobilisatie al zeer groot. 90 teams hebben zich ingeschreven voor de 100 km en het alternatieve 25 km renbaan. 

100 km lopen voor solidariteit

OXFAM

IBinnenkort worden in Saint-Hubert 2.500 mensen – wandelaars, supporters en vrijwilligers – verwacht voor dit grote feest van solidariteit en sport. De Oxfam Trailwalker is een evenement bedacht en ontwikkeld door Oxfam. Dit evenement, dat in 1981 in Hongkong werd opgericht, heeft al over de hele wereld gelopen, met een ongewijzigd concept: 100 km lopen in minder dan 30 uur, dag en nacht, in teams van vier en zonder estafettes, om de internationale solidariteitsacties van Oxfam te steunen.

Route 2022

Net als bij de vorige editie wordt de start gegeven op het militaire vliegveld van Saint-Hubert op zaterdag 27 augustus om 7 uur. De 100 km lange tocht voert door de heuvelachtige gebieden van het Grande Forêt de Saint-Hubert en komt door verschillende pittoreske dorpjes rond de stad Saint-Hubert. Hoewel er meer bebouwde gebieden zijn opgenomen, biedt het parcours opnieuw een goede balans tussen harde en zachte wegen en paden, panoramische uitzichten en dichte vegetatie, evenals een totale klim van 2.400 meter. 

OXFAM

Elk team dat aan de startlijn staat, zal vooraf minstens 1.750 euro ingezameld hebben om Oxfam België in staat te stellen haar acties tegen ongelijkheid en armoede in de wereld voort te zetten. Om deze solidariteitsuitdaging te volbrengen, mobiliseren de wandelaars hun familie, vrienden en collega’s, organiseren zij evenementen om geld in te zamelen (solidariteitsavond of -maaltijd, verkoop van taarten, tombola…), of doen zij een beroep op hun bedrijf. Negentig teams zijn momenteel ingeschreven voor de editie van 2022 en elk nieuw ingeschreven team krijgt tot 31 maart een korting van 25%. De sluitingsdatum voor inschrijvingen is 31 juli. 

De nieuwe route zal worden afgelegd in twee lussen met in totaal drie doorgangen op het militaire vliegveld van Saint-Hubert: bij het vertrekpunt, bij de vierde controlepost op de 60e kilometer en bij de finish. De route omvat ook een gedeelte waar supporters de laatste 9 kilometers naar de finish met hun team kunnen meelopen. De aankomst van het laatste team is gepland voor zondag 28 augustus om uiterlijk 13.00 uur en zal worden gevolgd door de traditionele barbecue. 

Oxfam Trailwalker 25

Honderden mensen zijn ook verwacht voor de alternatief route van 25 km, een parcours dat door de organisatoren is ontworpen voor mensen die op zoek zijn naar een uitdaging die meer toegankelijk is voor hun fysieke conditie, maar ook als een perfecte gelegenheid voor teambuilding onder collega’s terwijl ze een goed doel steunen. Hier moeten teams van 2 tot 8 personen de afstand in minder dan 7 uur afleggen. Elke groep zal een bedrag van 1.000 euro moeten inzamelen, opnieuw ten bate van Oxfam-projecten. 

Nieuw is dat de start op zaterdag om 13.00 uur zal plaatsvinden, zodat de teams om 20.00 uur over de finishlijn kunnen komen, op hetzelfde tijdstip als de wandelaars die aan de 100 km-race deelnemen. Beide groepen zullen elkaar ontmoeten in een vriendelijke sfeer onder het genot van een pastagerecht.

300 vrijwilligers nodig voor Oxfam Trailwalker

De eerste vrijwilligers zijn begonnen zich in te schrijven voor het evenement en zullen vanaf vrijdag helpen met de organisatie van de Oxfam Trailwalker. Hun taak: in teamverband de acht rust- en verfrissingspunten organiseren (inrichten en beheren van de stands voor verfrissingen, organiseren van de maaltijden, verwelkomen en informeren van de teams, …), helpen bij de bewegwijzering, inschrijven van de teams en zorgen voor de animatie langs de route.

“Iedereen die in het verleden aan de Oxfam Trailwalker heeft deelgenomen, is het erover eens: de vrijwilligers zijn met hun glimlach, hun aanmoedigingen en hun energie een onmisbare steun om het einde van de 100 km te bereiken en maken de Oxfam Trailwalker tot zo’n bijzonder evenement, gekenmerkt door solidariteit en vriendelijkheid”, verklaart Markus Neumann, die al vele jaren deel uitmaakt van het organisatieteam. 

Oxfam is altijd op zoek naar vrijwilligers om te helpen bij haar jaarlijkse evenement. Volgens de organisatie is de steun van ongeveer 300 mensen nodig om de routes goed te laten verlopen, naast enkele tientallen vrijwillige reddingswerkers van het Rode Kruis zijn ook nodig. Oxfam België maakt daarom van de gelegenheid gebruik om vrijwilligers op te roepen voor het avontuur. 

Over Oxfam Trailwalker

De Oxfam Trailwalker werd in 2008 voor het eerst op het Europese vasteland georganiseerd in de Hoge Venen, met Eupen als startpunt. Sinds 2019 gaat de wandeling elk jaar door het Grote Bos van Saint-Hubert.

Oxfam België is lid van de Oxfam Confederatie, een internationale
ontwikkeling die de macht van de burgers tegen armoede mobiliseert. Ze werkt in meer dan
90 landen om duurzame oplossingen te vinden om een einde te maken aan de onrechtvaardigheden die tot armoede leiden.
armoede. Meer informatie is beschikbaar op www.oxfamsol.be

Voor alle nuttige informatie

OXFAM
  • De inschrijving voor beide cursussen is geopend en kan worden gedaan op de website van het evenement.
  • Er is nog tijd om je aan te melden om als vrijwilliger mee te gaan op avontuur. Inschrijving is mogelijk via deze link.
  • Céline Nicolas, schepen van sport van de stad Saint-Hubert, zal voor de tweede keer deelnemen aan de Oxfam Trailwalker (100 km versie).
  • De volledige beschrijving van het parcours van de 100 km (met kaarten) is hier beschikbaar.
  • Voor een beschrijving van het 25 km parcours, ga naar deze link.
  • Meer informatie op de website van het evenement.

Zie onze andere artikelen in de Letz Move sectie.

 

Detox afslanken transit
Voor jou.

Voorgestelde artikelen

Pas op voor teken voor onze dieren

Kijk uit voor teken

Het seizoen is begonnen! Onze winter was niet streng genoeg om deze insecten uit te roeien, die er gebruik van maakten om zich te vermenigvuldigen.

Mijn hond draagt een gele sjaal

Mijn hond draagt een gele sjaal, hij heeft zijn bubbel nodig!

Wanneer u op straat een hond ziet met een gele sjaal om zijn riem of tuigje, betekent dit dat hij ruimte om zich heen nodig heeft. Om zijn behoefte aan privacy te respecteren, moeten we dus vermijden hem te aaien of onze eigen hond bij hem in de buurt te laten komen.